Zwitserland

Voorbeeldprogramma 10-daagse Zwitserland

Dag 1: Nederland - Zuid-Duitsland

U vertrekt via een mooie route naar Zuid-Duitsland, met een lunch in het Zevengebergte, naar het overnachtingshotel waar het diner op u wacht.

Dag 2: Zuid-Duitsland - Basel - Bern - Wallis

Na het ontbijt reist u vandaag verder naar Zwitserland om, wederom langs een fraaie route, via Basel en Bern naar het hotel in Saas Grund in het kanton Wallis te gaan. Na het inchecken wordt het diner geserveerd.

Dag 3: Wallis

Vanmorgen heeft u vrij te besteden en kunt u alvast in de directe omgeving van het hotel rondkijken.Appenzell – Seealpsee – Säntis - Oost Zwitserland © Romy Lienhard.jpg
Na de lunch in het hotel gaat u naar het 4 kilometer verderop gelegen Saas Fee. Deze bekende wintersport­plaats ligt aan de voet van de Fee-gletsjer en er is hier geen verkeer toegestaan, al moet men wel oppassen voor de elektri­sche autootjes, koetsjes en al het andere verkeer. Het geheel levert toch wel een levendig beeld op in dit tamelijk mondaine dorp. Voor de wandelaars wordt de Kapellenweg aangeraden, een 17e eeuwse weg van Saas Fee naar Saas Grund, die de wandelaar langs zo'n 15 kapelletjes voert met wel meer dan 100 uit het hout gesneden beelden erin.
In het hotel wordt het diner gebruikt en overnacht.

Dag 4: Wallis - Matterhorn - Wallis

Na het ontbijt gaat u naar Zermatt aan de voet van de 4478 meter hoge Matterhorn. De chauffeur brengt u naar het plaatsje Täsch waar u verder gaat met de trein naar Zermatt. De lunch wordt in dit bergdorpje, met veel hotels en appartementen, levendige winkelstraatjes met daartussen de merkwaardige houten Walliser boerenschuren op palen, gebruikt. U kunt van hieruit een tocht met een tandradbaan ondernemen naar het op 3038 meter hoog gelegen Gornergrat. Het uitzicht op de gletsjers en de woeste bergen is indrukwekkend.

Dag 5: WAllis - Excursie Lago Maggiore

Vandaag maakt u een dagtocht naar het Lago Maggiore in Italië via één van de bekendste verbindingenRomandië © Romy Lienhard.jpg tussen Zwitser­land en Italië, de Simplonpass. Op zo'n 2000 meter hoogte kunt u genieten van een prachtig vergezicht met op het hoogste punt een grote stenen adelaar, die aan de mobilisatie van het Zwitserse leger in de Tweede Wereldoorlog herinnert. De tocht gaat verder door een pittoresk dal via Domodossola (Italië) naar het Lago Maggiore. Dit is het op één na grootste meer van Noord Italië en hierin liggen de beroemde Borromeïsche eilan­den. Isola Bella, met een kasteel en een subtropische tuin, is het bekendste eiland. U maakt een kleine boottocht naar dit eiland. De lunch wordt bij het meer gebruikt.
De terugreis naar het hotel zal weer via de Simplonpass gebeuren.

Dag 6: Wallis - excursie Raron en Brig

De ochtend kunt u vrij besteden rond het hotel met bijvoorbeeld een lekkere wandeling.
Na de lunch reist u naar het plaatsje Raron om daar de bijzondere Felskirche (grotkerk) te bezichtigen. Na het bezoek aan dit historische stadje brengt de chauffeur u naar Brig, de levendige hoofdstad van het Duitstalige Wallis. Hier kunt u uit­stekend winkelen of op een gezellig terrasje zitten.
Het diner staat bij terugkomst op u te wachten.Meer van Geneve © Romy Lienhard.jpg

Dag 7: Wallis - Lausanne - Montreux - Wallis

Nadat u vroeg het ontbijt heeft genuttigd, brengt de chauffeur u vandaag naar Lausanne aan het meer van Genève. Hier vertrekt u vanuit het stadsdeel Ouchy voor een ca. 4 uur durende rondvaart op het meer. De route, die het schip volgt, is via Evian-les-Bains - Le Bouveret - Villeneuve en terug naar Lausanne-Ouchy.
Na de lunch gaat u naar Montreux. Vanaf de bovenstad heeft men een prachtig overzicht op het meer en de omringende bergen. Hier staan enkele bezienswaardi­ge gebouwen. In de benedenstad kunt u een wandeling maken langs de fraai aangelegde boulevard met fleurige bloemen en bomen. Hier heeft u de gelegenheid om de laatste inkopen te doen.
Na het diner kan er een gezellige avond met live-muziek in het hotel worden georganiseerd.

Dag 8: Wallis - excursie Mattmarksee, Kippel en Blatten

Vanmorgen rijdt u via Saas Almagell omhoog naar de, op een hoogte van 2200 meter gelegen, Mattmarksee. Dit is een Zentral Schweiz © Romy Lienhard.jpgstuwmeer met een indrukwekkende stuwdam van 115 meter hoogte en bijna 800 meter lengte.
Na de lunch in het hotel brengt de chauffeur u naar het nauwe Lötschental. Dit dal wordt omsloten door berggiganten met gletsjers, die het beeld bepalen. De stop is in Kippel, waar nog getaande oude houten huizen rondom de 18e eeuwse St. Martinuskerk staan. Daarna gaat u door naar het laatste dorpje in dit dal, Blatten. Het ligt aan de voet van de Lang­gletsjer. In dit dal heeft men een geheel eigen cultuur en zelfs een eigen taal, die voor andere Duitssprekende Zwitsers nauwelijks te verstaan is.
Vanavond wacht u het afscheidsdiner in het hotel.

Dag 9: Wallis - Zuid-Duitsland

Na het ontbijt wordt de thuisreis aanvaard en de chauffeur brengt u via een andere route dan u bent gekomen naar Duitsland terug. De lunch vindt nog in Zwitserland plaats en het diner met de overnachting in Zuid-Duitsland.

Dag 10: Zuid-Duitsland - Nederland

Tijdens deze laatste reisdag geniet u nog van de heerlijke warme lunch in Duitsland om dan aan het eind van de middag weer in Nederland aan te komen.

 

Bovenstaand programma is slechts een voorbeeld van wat wij kunnen bieden. In overleg met u maken wij altijd een programma, dat op uw wensen is afgestemd.