Ierland

Ierland is een land, dat, als je dat eenmaal hebt bezocht, altijd in je hart blijft. Niet alleen het mooie groene landschap, maar ook de pubs, waar altijd wel muziek klinkt en de Ierse folksongs te horen zijn. Vaak is daar ook voordelig een maaltijd te gebruiken. Natuurlijk zijn er bepaalde shows te bezoeken, waar een spektakel van dans en muziek wordt opgevoerd.
Ook heeft Ierland veel cultuur te bieden en dan hebben we het over herinneringen uit het stenen tijdperk, kastelen, musea en ook grotten.

VOORBEELDPROGRAMMA 10-DAAGSE Rondreis Ierland

Dag 1: Opstappunt - Rotterdam

U gaat met de touringcar naar Rotterdam/Europoort om daar met de nachtboot van P&O Ferries naar Hull te varen. Aan boord kunt u genieten van het buffet en aansluitend het entertainment aan boord.

Dag 2: Hull – Holyhead – Dublin

Na het ontbijtbuffet verlaat u de ferry en steekt u Engeland dwars door naar Holyhead in Wales om daar de veerboot van Irish Ferries naar Dublin te nemen. Bij aankomst in Dublin gaat u direct naar het hotel. ’s Avonds kunt u al een eerste verkenningCork © Erwin Bruinsma.jpg doen in de levendige binnenstad.

Dag 3: Dublin – Cork

Na het ontbijt verlaat u Dublin om door het zuiden van Ierland te reizen. Onderweg stoppen we in Kildare en bezoeken daar de beroemde Irish National Stud en de Japanse tuinen. Ierland is beroemd om zijn volbloed paarden en in de Irish National Stud heeft u een grote kans deze dieren van dichtbij te zien. De Japanse tuinen zijn tussen 1906 en 1910 aangelegd en symboliseren “het menselijk leven”.
Verder zuidwaarts reizend brengen we een bezoek aan de indrukwekkende Rock of Cashel met zijn Romaanse kerk, ronde toren en voormalige zetel van de koningen van Munster. We overnachten in Cork of directe omgeving. Cork is na Dublin de grootste stadKinsale haven © Erwin Bruinsma.jpg van Ierland en in de stad bevinden zich twee kathedralen. De binnenstad van Cork heeft aan het begin van deze eeuw een grondige opknapbeurt gehad.

Dag 4: Cork – Kinsale - Bantry - Glengarriff – Kerry

Vandaag vertrekken we uit Cork en stoppen bij de beroemde haven van Kinsale, en daarna in Bantry en in Glengarriff. Vanuit Glengarriff maken we een korte boottocht naar Garnish Island waar een tropische tuin te bezoeken is. Daarna reizen we verder naar het hotel in Kerry of directe omgeving.

Dag 5: Dingle Peninsula Tour

Vandaag rijden we de beroemde Dingle Peninsula Tour met zijn fantastische uitzichten over de kust, prehistorische en The Burren © Erwin Bruinsma.jpgvroegchristelijke monumenten en de vele kleine dorpen, waar nog steeds Gaelic wordt gesproken. We vervolgen de route langs het kleurrijke stadje Dingle, dat langs de kustroute van Slea Head ligt. In Dingle stoppen we om de typische sfeer te proeven en de mogelijkheid te bieden om te gaan shoppen. In een echte Ierse pub in een van de nauwe straatjes of in de drukke haven kan de lunch worden gebruikt of gezellig een Iers biertje worden gedronken.
In Tralee stoppen we om de Geraldine Experience te bezoeken, een reconstructie van het leven in Tralee rond 1540. Naast de vele mooie gebouwen is vooral de kerk van St. John met zijn prachtige interieur een bezoek waard. De route eindigt weer bij ons overnachtingshotel in Kerry of directe omgeving.

Cliffs of Moher © Cor van Rossum.jpgDag 6: Kerry/Burren – Limerick

We verlaten Kerry en reizen naar Tarbert waar we een korte oversteek maken over de monding van de Shannon rivier naar Killimer in County Clare. Hier maken we een tour door de Burren regio, een uitgestrekt maanlandschap met wel zo’n 200 zeldzame soorten planten en bloemen. We rijden verder naar de beroemde Cliffs of Moher, die over een afstand van circa 6,5 kilometer zo’n 700 feet boven de roerige Atlantische Oceaan uitsteken. Daarna gaan we verder naar Bunratty voor een bezoek aan het kasteel met museumdorp. Dit museumdorp is een reconstructie van een Iers dorp aan het einde van de 19de eeuw. Een bezoek waard zijn het schoolgebouw, de boerderij, het doktershuis en enkele andere gebouwen zoals winkeltjes.
Daarna gaan we verder naar Limerick of omgeving voor de overnachting.

Dag 7: Limerick – Dublin

We nemen de kortste weg naar Dublin en daar aangekomen maken we direct een stadstour door deze populaire stad. WeThe Book of Kells © Visit Dublin.jpg bezoeken het Trinity Colege met zijn beroemde bibliotheek met de belangrijkste boeken “Book of Kells” en het “Book of Durrow”, die beiden in de schatkamer bewaard worden. De boeken zijn hier niet gerangschikt op onderwerp of auteur maar op grootte. Voor veel studenten is het bij het maken van scripties een grote uitdaging om de juiste boeken te vinden, iets dat soms wel dagen in beslag neemt. Verder wordt de Old Jameson Distillery bezocht,SamBeckBridge © Neil Tapman Photography - Visit Dublin.jpg een museum van de Ierse whiskey waar men kan zien hoe deze bereid wordt. Natuurlijk is ook de Guinness brouwerij te bezoeken, met de mogelijkheid om daar dit speciale Ierse bier te proeven. Maar er zijn ook andere bezienswaardigheden in deze stad, zoals het standbeeld van Molly Malone en de Ha’penny-bridge die noord en zuid Dublin met elkaar verbindt. Natuurlijk heeft Dublin enkele winkelstraten waar gezellig gewinkeld kan worden. In de avond kan de wijk Temple-Bar worden bezocht. Dit is het uitgaansgebied van Dublin en in de pubs wordt meestal typische Ierse muziek ten gehore gebracht. De overnachting is in Dublin.

Dag 8: Wicklow

Vandaag maken we een tour naar Wicklow. Van Wicklow wordt gezegd dat het een microkosmos is van allePowerscourt Waterfall main © Visit Wicklow.jpg landschappen en kleuren, die in Ierland te vinden zijn. We bezoeken Glendalough, een 6e eeuws kloostercomplex, dat gesticht is door de heilige Kevin, in de prachtige Vallei van de Twee Meren. In Avoca bezoeken we een oude Woollen Mills, waar lokale ambachtslieden hun kwaliteitsdoeken weven, zoals kleurvolle dekens, vloerkleden en tweeds.
In de middag zijn we weer terug in Dublin en kan de rest van de tijd vrij besteedt worden. De overnachting is weer in Dublin.

Dag 9: Dublin – Hollyhead – Hull

’s Morgens vertrekken we vroeg naar de ferry om over te varen naar Wales. Onderweg maken we een stop in het plaatsje Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch (vertaald: Parochie van de Heilige Maria in het dal van de witte hazelaar bij de snelle maalstroom en de parochie van de Heilige Tysilio bij de rode grot). Na foto’s genomen te hebben bij het treinstation en in het bezoekerscentrum en eventueel een stempel in het paspoort te laten zetten, rijden we verder naar Hull. We gaan met de nachtboot van P&O Ferries terug naar Rotterdam. Aan boord beginnen we met een buffet en de rest van de avond kan van het vertier aan boord van dit cruiseschip worden genoten.

Dag 10: Rotterdam - opstappunt

Na het ontbijtbuffet rijden we terug naar onze opstapplaats.

De reis kan natuurlijk verkort worden door naar Dublin te vliegen, waardoor de reis 4 dagen korter is.

 

Bovenstaand programma is slechts een voorbeeld van wat wij kunnen bieden. In overleg met u maken wij altijd een programma, dat op uw wensen is afgestemd.