Noorse Fjorden

Bij Noorwegen denkt men al snel aan het fjordenlandschap aan de westkust. De Hardangerfjord, de Sognefjord en de Route Noorwegen Hardangerfjord-Geirangerfjord-Oslo.jpgGeirangerfjord zijn het bezoeken zeker waard. Een rondreis langs deze prachtige natuur laat zich goed combineren met een bezoek aan de Noorse hoofdstad Oslo.

Voorbeeldprogramma 10-DAAGSE rondreis Noorse Fjorden 

Dag 1: Nederland - Kiel

Via de kortste weg gaan wij via de route Bremen-Hamburg naar de Duitse haven­stad Kiel. Hier schepen we ‘s middags in naar Oslo met de Color Line en kunnen aan boord genieten van Scandinavi­sche gastvrijheid. Op individuele basis kan het avond­eten worden geboekt (toeslag). De overnachting is in een 2-per­soonsbinnen­hut met douche en toilet.

Dag 2: Oslo - Hardangerfjord

Na het Scandinavische ontbijt aan boord gaan we van boord en gaan we door het idyllische Numedal en over de Hardangervidda naar de Hardangerfjord. Hier heerst een mild klimaat en men treft er dan ook veel fruitbomen. Wij blijven hier 3 nachten in een hotel aan het oostelijke gedeelte van de fjord.

Dag 3: Hardangerfjord - Excursie Flåm en Voss

Vandaag kan men een tocht met de "Troll-trein" naar de beroemde waterval Vøringfossen maken (aanbevelingswaardig). Maar ook zeer spectaculair is een treinrit met de Flåmsbana van het Sognefjord naar Voss. Over een traject van slechts 20 km tussen Flåm en Myrdal overbrugt deze spoorlijn een hoogteverschil van wel 866m en is daarmee een technisch hoogstandje. In Myrdal is het mogelijk om over te stappen op de gewone trein naar Voss. Vanaf Voss brengt de touringcar u terug naar het hotel, nadat u in Voss het prachtige openluchtmuseum bezocht heeft.

Dag 4: Hardangerfjord - excursie BergenBergen © Sónia Arrepia - VisitNorway.com.jpg

Men kan voor vandaag nog vele andere prachtige excursies bedenken. Bijvoorbeeld naar de Hanzestad Bergen met zijn middeleeuwse deel de "Brygge".

Dag 5: Hardangerfjord - Sognefjord

Na het ontbijtbuffet gaan we via de zeer mooie passage over de beroemde Geirangerfjord naar Hellesylt en gaan verder langs de Innvikfjordes. Na Skei en over de mooie Gaularfjell komen we bij het grootste fjord van Noorwegen, de Sognefjord. Diner en overnachting in een hotel aan deze fjord.

Dag 6: Sognefjord - Geirangerfjord

Vandaag bereiken we waarschijnlijk het hoogtepunt van de reis en wel de ca. 2,5 uur durende boottocht door de smalste fjord van Noorwegen (Gudvangen naar Kaupanger). Vandaar gaan we naar de machtige gletscher "Jostedalsbreen", om daar eventueel een bezoek aan te brengen (deze gletsjer is aan te raken) en dan naar de mooie Innvikfjord en de grandioze bergen maken het tot een onvergetelijke indruk. Diner en overnachting in een hotel aan het eind van de Geirangerfjord.Flydalsjuvet - Geiranger © Per Eide – VisitNorway.com.jpg

Dag 7: Geirangerfjord - omgeving

Vandaag kunnen we een boottocht maken op de Geirangerfjord van ca. 1,5 uur. Ook een tocht naar de top van de Dalsnibba (geweldig uitzicht) en een kort uitstapje naar de Briksdalgletscher bij Olden is zeer lonend. Natuurlijk kunt u ook een rit maken met koetsen met daarvoor orginele Noorse fjordenpaarden. Het diner en de overnachting weer in hetzelfde hotel.

Dag 8: Geirangerfjord - Peer-Gynt-Veien - Gausdal

Vandaag gaan we over de indrukwekkende "Adelaarsstraat" naar het Eidsdal voor de oversteek naar Linge voor het hoogtepunt van deze dag, de Trollstigveien, die vanaf zijn vele haarspeldbochten verre uitzichten geeft. Na de hoogste en steilste wand van Europa (Trollveggen) komt u in de omgeving van het Trollenland, Gudbrandsdal. Diner en overnachting in een hotel in het Gausdal aan de landschappelijke weg van Peer-Gynt-Veien.

Dag 9: Gausdal - Oslo - overtochtRådhuset Oslo © Nancy Bundt.jpg

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het volkenkundig museum Maihaugen in Lillehammer en daarna rijden we langs het Mjosa-meer naar Oslo. Daar staat de gids ons op te wachten voor een stadsrondrit en u ziet de Akershus Vesting, het beroemde stadhuis aan de haven, het imposante parlementsgebouw, de oude univer­siteit, het Koninklijk Paleis, het Nationale Theater, de Domkerk en het Nobelinstituut.
De rest van de tijd kan men besteden om te gaan winkelen of het beroemde Viking-museum te bezoeken.
’s Avonds wordt er met de nachtboot van Oslo naar Frederikshavn gegaan. Men heeft de mogelijkheid om het avondeten aan boord te gebruiken.

Dag 10: Frederikshavn - Nederland

Voordat men de boot verlaat geniet u eerst nog even van het ontbijt en tegen 08.00 uur verlaten wij het schip om de thuisreis te aanvaarden.

 

Bovenstaand programma is slechts een voorbeeld van wat wij kunnen bieden. In overleg met u maken wij altijd een programma, dat op uw wensen is afgestemd.