Dresden

Het historische centrum van Dresden is in de Tweede Wereldoorlog bijna totaal verwoest door bombardementen maar in de DDR-periode was er weinig tot geen geld om alles weer te herbouwen. Sinds de hereniging is het snel gegaan en is de stad weer rijk aan monumentale gebouwen die volledig gerestaureerd zijn. Het centrum is nu ook weer een aantrekkelijk winkelcentrum geworden.
De stad wordt in twee delen opgedeeld omdat de rivier de Elbe hier dwars door de stad stroomt.
Liefhebbers van muziek, die de stad bezoeken, wonen veelal een concert of muziekuitvoering in het prachtige Opernhaus bij. Natuurlijk is zijn er orgelconcerten in de katholieke Hofkirche (kathedraal Sint Trinitatis) op het orgel van de beroemde bouwer Silbermann.
De stad heeft vele andere historische gebouwen zoals de Frauenkirche, Dreikonigskirche, de Blauwe Brug over de Elbe, diverse paleizen maar ook zeer veel musea.

VOORBEELDPROGRAMMA 4-DAAGSE Dresden

Dag 1: Nederland - Dresden

De eerste dag reist u met de touringcar rechtstreeks naar het hotel in Dresden en nadat iedereen is opgefrist kan nog een bezoek gebracht worden voor een eerste kennismaking met de historische binnenstad.Dresden Silhouette © Sylvio Dittrich.jpg

Dag 2: Dresden

De tweede dag maken we een rondrit door de stad onder leiding van een gids langs alle belangrijke gebouwen. Er kan natuurlijk ook tijdens de rondrit een bezoek gebracht worden aan de Semper Opera met rondleiding en na de lunch bestaat de mogelijkheid om naar Schloss Moritzburg (sprookjesslot met zijn schatten) te gaan.
Natuurlijk kan er ook een boottocht gemaakt worden over de Elbe vanaf Dresden naar Pirna en dan met de touringcar weer terug.

Dag 3: Dresden - excursie omgeving

De derde dag is er de mogelijkheid om naar porceleinstad Meissen te gaan om een stadswandeling te maken en aansluitend een porceleinfabriek te bezoeken. Dit kan ook in combinatie gedaan worden met een bezoek aan de Moritzburg. Een andere optie is om het Nationaal park Saksische Sweiz te bezoeken. Het hoogtepunt van dit park is de Bastei-brug met een fantastisch uitzicht over het karstgebergte.

Dag 4: Dresden - Nederland

De vierde dag gaan we richting Nederland om bij aankomst in Nederland gezamenlijk een diner te gebruiken.

 

Bovenstaand programma is slechts een voorbeeld van wat wij kunnen bieden. In overleg met u maken wij altijd een programma, dat op uw wensen is afgestemd.