Wolfsburg

De stad Wolfsburg is in 1938 gesticht als woonplaats voor de arbeiders van de Volkswagen-fabriek. Autostadt Autotürmer © Lars Landmann.jpgDeze stad staat dan ook in het teken van dit bekende automerk. De echte autoliefhebber kan zich uren vermaken in Autostadt Wolfsburg: het themapark dat door Volkswagen is opgericht. Maar ook voor de andere gezinsleden is dit museum een ware belevenis.
Wolfsburg heeft echter meer te bieden dan alleen een bezoek aan Autostadt. Aan de andere kant van het Mittellandkanaal ligt Designer Outlets Wolfsburg met vele winkels van bekende merken.
Wie een langer bezoek aan Wolfsburg wil brengen, kan ook het Slot Wolfsburg gaan bezichtigen. Aan dit kasteel dankt de stad haar naam.  

Voorbeeldprogramma 2-daagse reis Wolfsburg

Blick in die designer outlets Wolfsburg © WMG Wolfsburg, Tim Schulze.jpgDag 1: Nederland – Wolfsburg Designer Outlet

In de ochtend vertrekt u met de touringcar richting Duitsland. Aan het begin van de middag komt u in Wolfsburg bij het hotel aan. Na het afzetten van de bagage staat Designer Outlets Wolfsburg op het programma. In dit outletcenter zijn winkels van allerlei bekende merken te vinden. Op het gebied van mode zijn er winkels van onder andere Benetton, Calvin Klein, Desigual, Diesel, Marc O’Polo, Polo Ralph Lauren, Tommy Hilfiger en Triumph. Maar ook andere winkels vinden hier onderdak, zoals van Kneipp, Rituals, Tefal en Crocs. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht: restaurantjes, koffiewinkeltjes en zelfs een foodtruck zijn aanwezig in dit outletcenter.
Als de winkels rond 20.00 uur ’s avonds sluiten, dan is het slechts een wandeling van een kwartier terug naar het hotel.

Dag 2: Autostadt Wolfsburg – Nederland

Na het ontbijt checkt u uit bij het hotel. Een korte rit brengt u naar de andere kant van Wolfsburg. Autostadt Gelaende Parcour © Udo Geisler.jpgVandaag staat Autostadt Wolfsburg op het programma. Autostadt is in de eerste plaats natuurlijk het “museum” van de Volkswagenfabriek, maar eigenlijk is de naam museum niet echt meer van toepassing op dit themapark. Met meer dan twee miljoen bezoekers per jaar is dit themapark een van de populairste toeristische bestemmingen in Duitsland.  Naast een reis door de geschiedenis van mobiliteit is er veel meer te ontdekken en beleven in dit park. In acht paviljoens staan de automerken van het Volkswagen-concern uitgestald. Het is mogelijk om een offroad ritje met een van de terreinwagens van Skoda, SEAT of Volkswagen te maken, er zijn diverse restaurants op het park en ook aan de kinderen is gedacht met een grote speeltuin.
’s Middags stapt u weer in de touringcar terug naar Nederland, waar u ’s avonds aan zult komen.

Autostadt Übersicht Tag © Nils Hendrick Müller.jpg

 

Bovenstaand programma is slechts een voorbeeld van wat wij kunnen bieden. In overleg met u maken wij altijd een programma, dat op uw wensen is afgestemd.