Rome

Aan het begin van onze jaartelling was Rome het centrum van de wereld. Vele historische monumenten herinneren nog aan deze perio­de, zoals het Forum Romanum met Palatijn, de Keizerfora, het Colos­seum, het Circus Maximus, het Pantheon en de Thermen van Caracal­la. Uiteraard zijn er ook vele interessante gebou­wen uit latere perioden bewaard gebleven zoals de St. Pieter met musea en het Capitool.

Voorbeeldprogramma: 8-daagse Rome

Dag 1: Nederland – Zwitserland

Vandaag rijden we via Duitsland naar Zwitserland om daar te overnachten. Deze dag moeten er vooral veel kilometers gemaakt worden, waardoor het geen erg interessante reisdag zal zijn.

Dag 2: Zwitserland – Florence Duomo in morning © Visit Florence.jpg

Na het ontbijt vervolgen we de reis naar Floren­ce. Daar kan men de Piazza Miche­langelo bezoeken met een schitterend uit­zicht over de stad. Maar ook de Dom en de Doop­kapel, het Palazzo Vecchio en de Ponte Vecchio met de vele goudwinkeltjes zijn een bezoek waard. De overnachting zal plaatsvinden in een hotel in de omgeving van Florence.

Dag 3: Florence – Rome 

In de loop van de middag komen we in Rome aan en maken we direct al een uitgebreide stads­rondrit langs onder andere het Capi­tool, de Trevi Fontein, de Spaanse Trappen, het Forum Roma­num, het Colosseum en de St. Paulus Kathedraal. Na deze eerste indruk van Rome eindigen we de tour bij het hotel.

Dag 4: Rome Anfiteatro Flavio (Colosseo) © Turismo Roma.jpg

Na het ontbijt op deze dag maken we een uitgebreide wandeling door de historisch binnenstad met als voornaam­ste thema het begin van de jaar­telling. Vele oude Romeinse resten worden daarbij bezocht. Het Colosseum en het ernaast gelegen Forum Romanum (het hart van het oude Rome), maar ook de Trevi Fontein, de Spaanse trappen, paleis van Vittorio Emanuele, het Pantheon, Villa Borghese, Bocca della Verita (Mond van de Waarheid), het Piazza Navona en nog veel meer historische gebouwen.

Dag 5: Vesuvius en Pompeï

Na de "wandeldag" van gisteren verlaten we vandaag Rome en gaan we naar het zuiden, waar de Vesuvius op ons wacht. Tevens brengen we een bezoek aan de restanten van een eens zo welvarende stad, Pompeï.

Dag 6: Vaticaanstad – Ostia Antica Roma in breve © Turismo Roma.jpg

Op deze dag bezoeken we na het ontbijt het Vaticaan om daar de St. Pieter te bezichtigen. Op het St. Pieterplein staat de door Bramante ontworpen kerk met een koepel van Michelangelo. Ook het Vaticaans Museum met de beroemde Sixtijnse kapel is hier te vinden en de bekende Engelenburcht ligt hier vlakbij.
Na de lunchpauze kunnen we een busexcursie naar Ostia Antica maken. Ostia Antica lag aan de monding van de Tiber en is de oude haven van Rome. Net als in Rome zijn hier zeer veel oude restanten te vinden van de rijke geschiedenis. De stad is voor het grootste deel bewaard gebleven en misschien wel de best bewaarde Romeinse stad. Ook zijn er zeer veel opgravingen te bezoeken. Maar er kan natuurlijk ook voor gekozen worden om de middag gewinkeld door te brengen in de leuke gezellige winkelstraten die Rome rijk is.

Dag 7: Rome – Zwitserland

We verlaten Rome na het ontbijt om rechtstreeks naar Zwitserland te rijden voor de overnachting.

Dag 8: Zwitserland – Nederland

Vandaag voltooien we het laatste deel van onze terugreis naar Nederland. De reis kunnen we afsluiten met een diner.

 

Bovenstaand programma is slechts een voorbeeld van wat wij kunnen bieden. In overleg met u maken wij altijd een programma, dat op uw wensen is afgestemd.