Barcelona

Barcelona is de hoofdstad van Catalonië en op de plattegrond van deze stad is een deel van de geschiedenis Park Güell Dragon © Jordi Trullàs - Turisme de Barcelona.jpgaf te lezen. Door de lange periode van verval tussen de hoogtijdagen van de Catalaanse koopvaardij en de opbouw van een geïndustrialiseerd Catalonië heeft de stad een aantal fasen overgeslagen. Daardoor is het oude centrum zo duidelijk herkenbaar tussen de uitgestrekte nieuwbouwwijken.
In de 2e v.C. is de stad door de Romeinen gesticht; de omliggende heuvels werden al veel vroeger bewoond. De oude ommuring in de zogenaamde 'gotische wijk' is nog steeds grotendeels zichtbaar. Ruim 2000 jaar later telt de stad circa 2 miljoen inwoners en breidt het zich nog steeds gestaag uit.

Voorbeeldprogramma: 7-DAAGSE BARCELONA

Dag 1: Nederland – Zuid-Frankrijk

Vandaag staat in het teken van het reizen naar het zuiden van Frankrijk om daar te overnachten.

Dag 2: Zuid-Frankrijk – Barcelona

Vandaag rijden we het laatste deel over de Route de Soleil naar het eind­doel van onze reis, de hoofdstad van Catalonië. We overnachten in centraal gelegen hotel.

La Rambla © Espai d'Imatge - Turisme de Barcelona.jpgDag 3: Barcelona

Om Barcelona te leren kennen, beginnen we met een stadsrondrit, waarbij men de Montjuich en de Sagrada Familia kerk, het omstreden bouwwerk van de fameuze architect Gaudi, bezoekt. Vanaf de berg Montjuich heeft men een prachtig overzicht over de stad met zijn rechte stratenpatroon. Dit park was in 1992 het hart van de Olympische Spelen, met daarin het openluchtmuseum "Pueblo Español. Tijdens de rondrit is ook het stadion Nou Camp van FC Barcelona te bezoeken. Men kan er een kijkje nemen in de schatkamers van de club. Verder is het mogelijk de Santa Mario del Pino, de Monumentale Colón, de Santa Anna, de Cathedral Santa Eulalia en het Palacio Nacional te bezoeken.
Na deze rondrit maken we een stadswandeling onder leiding van een gids door het oude stadsdeel "Cindad" over de Ramblas ('Leven op straat'), de Plaza Catalina en de haven. Het is ook mogelijk om een uitgezette wandeling te maken langs de vele gotische gebouwen die de stad rijk is. Maar natuurlijk kan men ook gaan shoppen in en rond de Ramblas. In de avond kan men hier heerlijk tapas gaan eten.

Dag 4: Tarrassa – Montserrat – Montblanch – Tarragona

Vandaag verlaten we Barcelona en gaan weMontserrat © Montserrat Visita.jpg u naar Tarrassa, de textielstad van oudsher. Na het bezoek aan dit oude plaatsje reizen we verder naar het klooster van Montserrat. Veel Spanjaarden bezoeken dit klooster als bedevaartsoord, maar de toeristen komen hier voor het prachtige natuurschoon. De Montserrat is een 1236 meter hoge, roodkleurige en zwaar geërodeerde bergkam, ook wel de "gezaagde berg" genoemd. Op bepaalde tijden zingen 50 koorknapen Gregoriaanse liederen.
We reizen vandaar verder naar Montblanch, één van de meest authentieke middeleeuwse stadjes in Catalonië. Dit stadje is in zijn geheel tot nationaal monument verklaard. Voordat we naar ons hotel terug rijden bezoeken we eerst nog Tarragona, in de Romeinse tijd één van de belangrijkste Spaanse steden. Deze stad is bekend om zijn Romeinse resten, zoals de stadsmuren, het Foro Romano en het Amfiteatro Romano.
Eventueel kan er vandaag ook een bezoek aan een sektkelder worden ingepland.

Dag 5: Barcelona Park Güell © Espai d'Imatge - Turisme de Barcelona.jpg

Deze dag besteden we aan de schilderkunst. Vele beroemde moderne schilders hebben in Barcelona gewoond en gewerkt. De bekendste 20ste-eeuwse meesters zijn Picasso, Joan Miró en Dali. We brengen bezoeken aan het Museo Picasso en de Fundaction Joan Miró, waar veel werken van deze schilders zijn te bewonderen. Uiteraard kan men ook een themawandeling maken langs de werken van Gaudí met een bezoek aan het beroemde Parque de Güell.
Wie geheel iets anders wil kan ook een fietstocht door Barcelona maken.
Als afsluiting van ons bezoek aan Barcelona maken we een folkloristische Spaanse avond (de "Flamenco show") mee.

Dag 6: Barcelona – Frankrijk

Vandaag rijden we weer terug naar Frankrijk voor de overnachting.

Dag 7: Frankrijk – Nederland

Het laatste stuk door Frankrijk wordt vandaag afgelegd om terug naar Nederland te reizen.

 

Bovenstaand programma is slechts een voorbeeld van wat wij kunnen bieden. In overleg met u maken wij altijd een programma, dat op uw wensen is afgestemd.