Trier

Trier is waarschijnlijk de oudste stad van Duitsland en bij het verblijf aldaar ziet men veel overblijfselen van de Romei­nen, Die Porta Nigra in Trier © Dominik Ketz.jpgmaar ook van de periode daarna.

Voorbeeldprogramma 3-daagse Trier

Dag 1: opstappunt - Trier

De eerste dag rijdt u via een mooie route door de Eifel naar het plaatsje Bad Münstereifel om een wandeling door dit historische oude stadje te maken.
Hierna gaat u door naar een wild­park, waar u zwijnen en herten nog vrij ziet rondlopen en in sommige gevallen kunt aanraken. Daarna brengt de chauffeur u naar het hotel in Trier (of omgeving).
Nadat u zich heeft opgefrist kunt u in een restaurant van een heerlijke maaltijd gaan genieten.

Dag 2: Trier 

Na het ontbijt op de tweede dag gaat u naar de binnenstad van Trier voor een rondwandeling onder leiding van een lokale gids.
Trier is de stad waarvan men beweert dat het al voor Rome bestond. Op de gevel van het "Rode Huis" aan de Markt is een inscriptie te zien met "ANTE ROMAN TREVE­RIS STETIT ANNIS MILLE TRECENTIS" - "Voor Rome stond Trier duizenddriehonderd jaar". Der Hauptmarkt in Trier © Dominik Ketz.jpgTegen het einde van de 3e eeuw verhief keizer Diocletianus Trier tot een Romeinse keizerlijke residentie en tot hoofdstad van het Westromeinse rijksdeel. Uit deze perioden stammen de Porta Nigra, de Keizers­thermen en het Amfitheater. Daarnaast zijn de Dom, het Romische Palastaula en de Marktplaats een bezoek waard.
In de loop van de middag gaat de reis naar Saarburg, gelegen aan de rivier de Saar. Dit stadje heeft kleine smalle straatjes met rustieke oude huisjes en een water­val midden in de stad. Na dit bezoek brengt de chauf­feur u naar het hotel. Natuurlijk kunt u ook in Trier blijven om te gaan winkelen.

Dag 3: Trier - Maastricht - opstappunt

De laatste dag maakt u een tocht door het groothertogdom Luxemburg en de Ardennen om vandaar door te rijden naar een andere voormalige Romeinse nederzetting, te weten Maastricht.
Hier kunt u de middag op of rondom het Vrijthof doorbrengen. Ook kunt u kiezen voor een beschreven wandeling door de oude stad of de grotten van Maastricht bezoeken.

 

Bovenstaand programma is slechts een voorbeeld van wat wij kunnen bieden. In overleg met u maken wij altijd een programma, dat op uw wensen is afgestemd.