Kent

Als men Zuid-Engeland zegt, denkt men direct aan de witte krijtrotsen, de tuinen van Kent en de vele historische plaatsen waaraan dit gebied rijk is. De graafschappen Sussex, Surrey, Kent, Hampshire en Dorset hebben zeer veel te bieden op het landschappelijke, historische en toeristische vlak. Men treft hier prachtige kastelen, tuinen en oude middeleeuwse stadjes aan. De bekendste plaatsen in dit gebied zijn Canterbury, Royal Tunbridge Wells, Brighton, Hastings, Dover, Rochester en het vlakbij gelegen Windsor.Punting in Canterbury - 2.jpg

Voorbeeldprogramma 6-daagse Kent

Dag 1: Nederland - Canterbury

Vandaag vertrekt u vanuit Nederland naar Calais om met P&O Ferries over te varen naar Dover. Tijdens de 1½ uur durende oversteek wordt u in de gelegenheid gesteld om iets te gaan eten of drinken, de winkeltjes aan boord te bekijken of lekker uit te waaien op het dek. Bij Dover ziet u van grote afstand al de witte krijtrotsen van Zuid Engeland opdoemen. Uiteraard kunt u ook via de Eurotunnel van Calais naar Folkstone reizen. U rijdt daarna door naar uw hotel in Canterbury voor het diner en de overnachting.

Canterbury Cathedral city © VisitKent.jpgDag 2: Canterbury

Na het ontbijt gaat u Canterbury verkennen door middel van een stadswandeling onder leiding van een gids maakt het oude stadscentrum. U loopt langs de oude stadsmuren, u bezoekt de schitterende kathedraal en het Museum of Canterbury's Heritage. In dit museum wordt het leven in Canterbury vanaf de alleroudste tijden in beeld gebracht. Na de lunch verlaat u Canterbury om een busexcursie te maken naar Royal Tunbridge Wells, een kuuroord met genees­krachtige ijzerhoudende bronnen. U bezoekt hier één van de eerste overdekte winkelgalerijen ter wereld.
Nadat u nog even gewinkeld heeft, rijden wij terug naar het hotel voor het diner en de overnachting.

Dag 3: Canterbury - Excursie Hopfarm en Canterbury Tales

Vanmorgen brengt u een bezoek aan een hopfarm. Dit bedrijf is gevestigd in een aantal Oast-houses (droogschuren van hop)The Canterbury Tales.JPG en hier wordt ook hop verbouwd en gedroogd. De hopproductie wordt hier het gehele jaar door in beeld gebracht. Dit geldt ook voor de historie en het brouwproces van het bier.
Na de lunch in de hopfarm gaat u terug naar Canterbury om daar een pelgrimstocht mee te maken, zoals in de middeleeuwen de enige vorm van gezelschapsreizen was.
Het hoogtepunt van elke pelgrimsreis was het aanraken van de sarcofaag met de beenderen van de heilige martelaar (bijvoorbeeld Thomas Becket). Met prachtige poppen in een middeleeuwse sfeer wordt in de Canterbury Pilgrims Way alles weer tot leven gebracht. De uitgebeelde scenes zijn die uit de 14e eeuwse Canterbury Tales van Geoffrey Chaucer. Tot de uitgebeelde en gesproken verhalen behoren The Knight's Tale, The Miller's Tale, The Nun's Priest Tale en The Wife of Bath's Tale.

Dag 4: Canterbury - Excursie Londenriver Thames view of the Shard © VisitBritain.jpg

Vandaag maakt u een dagtocht naar Londen, waar de chauffeur u tijdens de stadsrondrit de vele interessante zaken van de Britse hoofdstad zal laten zien. U kunt vanuit de touringcar de Houses of Parliament, de Big Ben, de regeringsgebouwen, de London Eye, Old Bailey, de St. Paul's Cathedral, de Tower met de Tower Bridge, Piccadilly Circus, Trafalgar Square en het Buckingham Palace bewonderen.
Na de lunch gaat u naar het even buiten de stad gelegen eeuwenoude Windsor Castle. In dit verblijf van het Britse vorstelijke huis bestaat de mogelijkheid de State Appartments en St.George's Chapel te bezoeken. Uiteraard bekijkt u de aflossing van de wacht. Daarna keert u terug naar het hotel voor het diner en de overnachting.

Dag 5: Canterbury - Excursie Brighton

Na het ontbijt gaat u naar Brighton. Hier wandelt u naar The Lanes, een kleine wijk met smalle straatjes uit de tijd dat Brighton nog een vissersplaatsje was en Brighthelm­stone heette. Ook een wandeling over de boulevard met een bezoek aan de i360 behoort tot de mogelijkheden. Vervolgens bezoekt u het Royal Pavilion, een 19e eeuws koninklijk bouwwerk met zeer duidelijke invloeden uit India.
Na de lunch rijdt u verder langs de kust naar Dover en aansluitend naar het hotel voor de overnachting.

Dag 6: Canterbury - Nederland

Na het ontbijt vertrekt u om de terugreis naar Nederland te maken, om daar aan het eind van de middag te arriveren.

 

Bovenstaand programma is slechts een voorbeeld van wat wij kunnen bieden. In overleg met u maken wij altijd een programma, dat op uw wensen is afgestemd.