Kopenhagen

Als hoofdstad van Denemarken is Kopenhagen niet alleen de grootste stad van het land, maar ook de Copenhagen Nyhavn colorful houses © Kim Wyon.jpgbelangrijkste. In Kopenhagen zetelt de regering en de koninklijke familie heeft deze stad als vaste woonplaats.
De bekendste attractie van Kopenhagen is het standbeeld van de kleine zeemeermin. Maar Kopenhagen heeft veel meer te bieden met leuke wijken, musea, kunstgalerieën en attractiepark Tivoli.

Voorbeeldprogramma 4-daagse Kopenhagen

Dag 1: Nederland - Kopenhagen

Vandaag reist u vanuit Nederland naar het Duitse Puttgarden om daar met de boot van Scandlines naar Rødby te varen. Na deze overtocht van ongeveer 45 minuten gaat de reis Copenhagen Tivoli Gardens snow and christmas © Kim Wyon.jpgdoor naar uw hotel in Kopenhagen.

Dag 2: Kopenhagen

Na het ontbijt maakt u een stadsrondrit onder leiding van een lokale gids. Deze rondrit voert u langs prachtige gebouwen, mooie pleinen en kerken en natuurlijk mag ook een bezoek aan het standbeeld van de kleine zeemeermin zeker niet aan deze rondrit ontbreken. Meerdere kastelen liggen in de binnenstad van Kopenhagen, zoals de Amalienborg waar de wisseling van de wacht plaatsvindt. Ook zeker bezienswaardig is de Nyhavn met de bekende gekleurde huizen met vele restaurantjes.
’s Middags is er de gelegenheid om zelf door Kopenhagen rond te dwalen of het attractiepark Tivoli te bezoeken.

Dag 3: Kopenhagen - omgevingFrederiksborg castle © Jette Egtved.jpg

Vandaag staat de omgeving van Kopenhagen op het programma. Hiervoor zijn er meerdere mogelijkheden te bedenken. U kunt vandaag een rondrit maken langs de kust, hierbij bezoekt u onderweg enkele indrukwekkende kastelen zoals Kasteel Frederiksborg en het Hamletkasteel Kronborg. Als alternatief kunt u vandaag met de groep een bezoek aan Roskilde met de Vikingschepen en de beroemde domkerk.
U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om vandaag een dagtocht naar Zweden te maken. Via de Öresundbrug rijdt de touringcar naar Malmö. Hier kunt u een stadrondrit onder leiding van een gids maken of juist zelf op verkenningstocht gaan.

Dag 4: Kopenhagen - Nederland

Na het ontbijt gaat de reis via Rødby met de boot van Scandlines naar Puttgarden weer terug naar Nederland.

 

Bovenstaand programma is slechts een voorbeeld van wat wij kunnen bieden. In overleg met u maken wij altijd een programma, dat op uw wensen is afgestemd.