Tuinenreis

Voorbeeldprogramma 5-DAAGSE TUINENREIS ZUID-ENGELAND

Dag 1: Nederland - Canterbury - Leeds Castle - Royal Tunbridge Wells

Vandaag wordt er zeer vroeg uit Nederland vertrokken om met P&O Ferries via Calais naar Dover over te varen. Wanneer Leeds Castle img-101 David Fenwick edit - klein.jpger liever met de Eurotunnel wordt gereisd dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Aangekomen in Engeland start de reis door het prachtige zuiden van dat land.
Allereerst bezoeken we Canterbury met zijn kathedraal en middeleeuwse straten in het centrum. Vandaar reizen we verder naar Leeds Castle, een middeleeuwse waterburcht omgeven door een zwanenmeer. Het was eens de lievelingsresidentie van Koning Edward I en is thans eigendom van een medisch genootschap. Naast het kasteel zijn ook de Culpeper Flower Garden, de broeikassen en de wijngaard een bezoek waard.
Aansluitend vetrekken wij naar het hotel in Royal Tunbridge Wells voor het diner en de overnachting.

Sissinghurst Gardens.jpgDag 2: Royal Tunbridge Wells - Excursie Sissinghurst Gardens en Rye

Na het ontbijt gaan we naar de Sissinghurst Gardens, behorend bij het Sissinghurst Castle. Deze prachtige tuin is in de jaren 30 van de twintigste eeuw aangelegd door schrijfster en dichteres Vita Sackville-West en haar echtgenoot sir Harold Nicolson. Vooral de rozentuin is alom bekend in Engeland en de andere delen van de tuin hebben een bepaald thema, zoals een lente- of zomertuin of op kleur zoals de White Garden en de Cottage Garden, die voornamelijk in oranje en geel bloeit.
’s Middags gaan we naar het kleine Rye met zijn keienstraatjes, vakwerkhuizen in vele stijlen, oude inns, tearooms, pottenbakkerijen en leuke winkeltjes.
Vandaar gaan we weer terug naar het hotel voor het diner en de overnachting.

Dag 3: Royal Tunbridge Wells - Excursie Sheffield Park en Wakenhurst Place Garden

Na het ontbijt bezoeken we Sheffield Park, dat rond 1775 werd aangelegd door de meester Brown. Het prachtige park bevat vijf meren en een waterval. In de tuinen bevinden zich zeldzame bomen en planten. In het najaar is een speciaal effect van de verkleuring van de bomen zichtbaar en in mei en juni bloeien de azalea’s en rododendrons massaal. In de zomer verschijnen op de meren de prachtige waterlelies. De tuinen en het park beslaan een oppervlakte van 200 acres.
In de middag gaan we naar de Wakenhurst Place Garden. Een bosrijk gebied met meren en stroompjes, die maken dat deze grote tuin een fantastische plaats voor een wandeling is. Deze tuin heeft een verbazingwekkende variëteit aan bomen en heesters, een wintertuin en een rotspartij.
Na deze bezoeken gaan we weer terug naar het hotel voor het diner en de overnachting.

Dag 4: Royal Tunbridge Wells - Excursie Arundel, Winkworth Arboretum en Wisley Gardens

Vanmorgen gaan we eerst naar Arundel, waar we het grote kasteel bezoeken van de Dukes of Norfolk en dat dateert uit de periode van Willem de Veroveraar. Het kasteel bevat een grote verzameling schilderijen en meubels. Aansluitend gaan we naar het Winkworth Arboretum, een tuin die niet gemist mag worden.
We vervolgen onze reis met een bezoek aan de Wisley Gardens, experimentele tuinen van de Royal Horticultural Society, gesticht in 1904 in het dorpje Wisley. Het terrein is nu 240 acres groot en de helft is tuin met ook een deel voor groenten. Het park heeft een grote verscheidenheid aan bomen, wat zeer ongewoon is voor Engelse tuinen.
Ook na deze rondrit gaan we terug naar het hotel voor het diner en de overnachting.kew_gardens.jpg

Dag 5: Royal Tunbridge Wells - Excursie Kew Gardens - Nederland

Na het ontbijt en nadat de bagage weer in de touringcar is geladen, vertrekken we naar de wereldberoemde Kew Gardens. De tuin bevat allerlei exotische planten uit de gehele wereld en er is geen tuin die Kew Gardens nog kan overtreffen.
In de loop van de middag zal de terugreis naar Nederland worden aangevangen en via de overtocht van Dover naar Calais zal er weer voet op vaste wal worden gezet.

 

Bovenstaand programma is slechts een voorbeeld van wat wij kunnen bieden. In overleg met u maken wij altijd een programma, dat op uw wensen is afgestemd.