Cambridge

Cambridge is, net als Oxford, bekend als een van de twee belangrijkste universiteitssteden van Groot-Brittannië. Over de hele stad zijn 31 colleges verspreid, maar deze zijn allemaal onderdeel van dezelfde universiteit. Het ontstaan van de stad gaat terug naar ver voor het begin van onze jaartelling. Er zijn overblijfselen gevonden van een 3500 oude boerderij en ook op Castle Hill is er 100 jaar voor Christus bewoning geweest. De Romeinen hebben hier een belangrijke militaire post gehad, daarna heeft de stad nog de Saksen maar ook de Vikingen als machthebbers gehad. Door de stad stroomt de Cam, een zijrivier van de Great Ouse, waar de stad ook zijn naam dankt.

Voorbeeldprogramma 3-DAAGSE MINITRIP CAMBRIDGE

Dag 1: opstappunt - Hoek van Holland

Vertrek met de nachtboot van Stena Line van Hoek van Holland naar Harwich. Aan boord van dit cruise schip kan men, net na vertrek, van het dinerbuffet gebruik maken. De avond kan men verder vullen met het vertier dat aan boord van het schip wordt geboden. Er zijn live optredens van diverse artiesten, men kan een gokje wagen of gaan shoppen in de leuke winkeltjes aan boord, maar natuurlijk kan men ook aan dek gaan zitten en van de avondlucht genieten. Als u liever wat rustiger wilt zitten, dan zijn daar aan boord volop mogelijkheden voor met zitjes of in de bar waar sfeervolle muziek te horen is. De overnachting is in een hut met douche en toilet.

Dag 2: Harwich - Cambridge - HarwichBridge of Sighs St Johns College Scudamores Punting Company in Cambridge © Iain Lewis.jpg

Na het ontbijtbuffet aan boord rijden we, via The Fens, naar Cambridge. Na aankomst kan er een wandeling gemaakt worden door de oude stad en worden genoten van de vele historische gebouwen in het stadscentrum zoals de St. Mary the Great Kerk (universiteitskerk), de Heilige Grafkerk (ronde kerk) en de King’s College Chapel, maar ook de vele colleges met hun indrukwekkende gebouwen. Ook het indrukwekkende Fitzwilliam Museum, waar kunst en oudheden te zien zijn, is een trekker en zijn er in de binnenstad veel typische Engelse huizen te zien.
Fitzwilliam Museum © VisitBritain Jon Attenborough.jpgNa de wandeling door de stad kan men gaan winkelen in het knusse centrum van Cambridge of met een punter over de Cam de vele colleges bewonderen of de aloude markt op het Marktplein bezoeken. Een bezoek aan een museum, zoals het Fitzwilliam Museum of een ander museum, veelal gelinkt aan de Cambridge University, behoort tot de mogelijkheden. Na het bezoek aan deze indrukwekkende stad gaan we terug naar Harwich voor de overtocht naar Hoek van Holland. Uiteraard is er weer een dinerbuffet aan boord en daarna het vertier: een leuke afsluiting van deze dag.

Dag 3: Hoek van Holland - opstappunt

Na het ontbijtbuffet gaat u van boord en maakt u de terugreis naar huis.

Natuurlijk kan het verblijf worden verlengd met een of meerdere overnachtingen in deze stad.

 

De overtocht met de hutten van Stena Line kunnen wij tegen zeer scherpe prijzen aanbieden.

Bovenstaand programma is slechts een voorbeeld van wat wij kunnen bieden. In overleg met u maken wij altijd een programma, dat op uw wensen is afgestemd.