Hanzecruise Kopenhagen

Rondom de Noordzee en Oostzee liggen diverse Hanzesteden verspreid over verschillende landen. Bekende Nederlandse Hanzesteden zijn Kampen, Deventer en Harderwijk en bekende Duitse Hanzesteden zijn Hamburg, Bremen en Lübeck. Ook Kopenhagen in Denemarken heeft een connectie met de Hanzesteden. Met als thema de Hanzesteden hebben wij een driedaagse reis naar Kopenhagen uitgezet. Voor deze korte reis wordt gebruik gemaakt van de nachtboten van TT-Line van Travemünde naar Trelleborg en men kan aan boord genieten van alle voorzieningen. Het is een leuke trip via de zogenaamde Hanzecruise waarbij naast Kopenhagen ook Lübeck en Trelleborg worden bezocht.

VOORBEELD PROGRAMMA: 3-DAAGSE Hanzereis KOPENHAGEN

Dag 1: opstappunt – Lübeck – Travemünde Lübeck Malerwinkel © LTM – O. Malzahn.jpg

U reist met de touringcar naar Lübeck en daar bezoekt u de historische binnenstad. In deze binnenstad uit de Hanzetijd vindt u onder andere de Domkerk, Maria-kerk en Catharina-kerk, maar ook het Raadhuis van Lübeck is zeker de moeite waard. Natuurlijk heeft het oude centrum veel meer mooie gebouwen, maar om ze allemaal te noemen zou te veel zijn en het is ook niet mogelijk om ze tijdens deze stop allemaal te bekijken of te bezoeken. Ook staat de stad bekend om zijn traditionele productie van het “Lübecker Marzipan” (marsepein).
We gaan daarna verder naar Travemünde om daar in te schepen op de ferryboot van de TT-Line. De afvaart is om 22.00 uur. Na het inschepen al op een eerder tijdstip, kan er van een heerlijke maaltijd worden genoten. Aan boord is het nodige vertier en de overnachting is in een luxe hut met douche en toilet.

Dag 2: Trelleborg – Kopenhagen – TrelleborgCopenhagen three men by canal at dusk © Martin Heiberg.jpg

Na het Scandinavische ontbijt aan boord, gaan we van boord en rijden daarna circa 60 kilometer naar Kopenhagen om daar een stadsrondrit te maken onder leiding van een lokale gids en aansluitend de stad te verkennen en eventueel nog wat te shoppen. We reizen naar Kopenhagen via de Öresund-brug, die de grens is tussen Zweden en Denemarken.
De meeste gebouwen in de binnenstad van Kopenhagen dateren uit de 17de eeuw en veel zijn er tijdens de rondrit te zien. De belangrijkste gebouwen en bezienswaardigheden in Kopenhagen zijn de Amalienborg, Christianborg, De Kleine Zeemeermin, Tivoli, Operagebouw, Raadhuis, Rundetam (Ronde toren), Nationaal museum, Raadhuisplein en Nyhavn. De bekendste winkelwandelstraat van Kopenhagen, Strøget, moet men bezocht hebben om de Deense sfeer te proeven.Nils Holgerson sonne (c) TT-Line .jpg
Na dit korte maar enerverende bezoek aan de Deense hoofdstad, rijden we terug naar Trelleborg om daar weer met de nachtboot van de TT-Line de oversteek te maken naar Travemünde. Aan boord kan men uiteraard genieten van een heerlijk diner en het vertier aan boord.

Dag 3: Travemünde – opstappunt

Voordat we van boord gaan genieten we eerst nog van het zeer smakelijke Scandinavische ontbijtbuffet. Eenmaal op vaste bodem in Duitsland wordt er de vaart ingezet om terug naar huis te gaan.
Eventueel kan er onderweg nog een korte stop in een van de Duitse Hanzesteden Bremen of Hamburg gemaakt worden. Om deze Hanzereis dan echt compleet te maken, kan afgesloten worden met een afscheidsdiner in één van de Nederlandse Hanzesteden.

 

Bovenstaand programma is slechts een voorbeeld van wat wij kunnen bieden. In overleg met u maken wij altijd een programma, dat op uw wensen is afgestemd.