York

York is, samen met Canterbury, wel het grootste voorbeeld van een Engelse stad met ommuring, een kathedraal en met heel veel vakwerkhuizen. Een driedaagse trip naar deze stad is populair en de deelnemers komen met enthousiaste verhalen terug.
Natuurlijk kan het verblijf worden verlengd met een of meerdere overnachtingen in deze stad.

Voorbeeldprogramma 3-daagse York

Dag 1: Opstappunt - Rotterdam

Vertrek met de nachtboot van P&O Ferries van Rotterdam naar Hull.
Aan boord van dit cruise schip kan men net na vertrek gebruik maken van het dinerbuffet. De avond kan men verder vullen met het vertier dat aan boord van het schip wordt geboden. Er zijn live optredens van diverse artiesten, men kan een gokje wagen of gaan shoppen in de leuke winkeltjes aan boord, maar natuurlijk kan men ook aan dek gaan zitten en van de avondlucht genieten. Als u liever wat rustiger wilt zitten, dan zijn daar aan boord volop mogelijkheden voor met zitjes of in de pianobar waar een pianist sfeervolle muziek ten gehore brengt. De overnachting is in een hut met douche en toilet.

Dag 2: Hull - York - HullThe Shambles © VisitBritain.jpg

Na het ontbijtbuffet aan boord reist u, via het typisch Engelse heuvelachtige landschap, naar York. Na aankomst kan er een wandeling gemaakt worden door de oude stad en de York Minster Cathedral, de burcht met zijn historische expositie over York en het Jorvik Viking Centre bezoeken.
Natuurlijk kan men ook een wandeling over de oude stadsmuur maken (5km). Bij een fudge-shop kan men zien hoe fudge gemaakt wordt en uiteraard proeven. Dit bezoek is gratis maar men hoopt dat de bezoekers dan de heerlijke fudge zullen kopen. Daarna kan men vrij gaan shoppen in de gezellige winkelstraatjes en de pittoreske pleintjes of een bezoek brengen aan de York’s Chocolate Story. Voor de liefhebber is een bezoek aan het National Railway Museum een aanrader. Voor de liefhebber bestaat natuurlijk ook de mogelijkheid om eens lekker rond te slenteren door de oude stad en van de karakteristieke bouw te genieten.
Aan het eind van de middag gaat de reis weer terug naar Hull voor de overtocht met P&O Ferries naar Rotterdam. Uiteraard is er weer een dinerbuffet aan boord en daarna het vertier: een leuke afsluiting van deze dag.

Dag 3: Rotterdam - Opstappunt

Na het ontbijtbuffet gaat u van boord en maakt u de terugreis naar huis.

Natuurlijk is het ook mogelijk om een extra overnachting in York in te plannen, waardoor men nog meer uit het verblijf kan halen.

 

Bovenstaand programma is slechts een voorbeeld van wat wij kunnen bieden. In overleg met u maken wij altijd een programma, dat op uw wensen is afgestemd.