Berlijn

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en een meerdaags verblijf loont zeker de moeite. De hoofdstad heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld en er valt steeds weer iets nieuws te ontdekken. Voor de culturele bezoeker is vooral het Museumsinsel belangrijk maar ook wandelingen o.l.v. een gids door wijken als Köpenick, Spandau en van de Alexander Platz naar de Brandenburger Tor. Berlijn staat bol van geschiedenis en de keuze is daarom erg groot. Voor het uitgaan zijn er vele grote theaters met een keur aan mogelijkheden van opera tot aan cabaret en van revue tot musical.

Voorbeeldprogramma 4-daagse Berlijn

Dag 1: Nederland - Berlijn

Via Hannover rijden we naar Berlijn rechtstreeks naar het hotel. Onderweg kan er gestopt worden voor een heerlijk kopje koffie met gebak.

Dag 2: Berlijn Branderburger Tor © Erwin Bruinsma.jpg

Het eerste dat op het programma van de Berlijn-reis staat, is een stadsrondrit. De route voert langs het Rijksdag-gebouw, de Kurfürstendamm met de Gedächtn­iskirche en het Europa­center, het slot Charlotten­burg, het slot Bellevue, delen van de Muur, de Branden­burger Tor, de oude grensovergang Checkpoint Char­lie, Unter den Linden met de Hum­boldt Universi­teit, de Deut­sche Staats­oper, de Neue Woche, het Museum für Deutsche Ge­schichte, de Dom, het Palast der Republik, de Mariënkirche, het Rote Rathaus en de Fern­sehturm.
Vanmiddag brengt u een bezoek aan het voormalige centrum van West-Berlijn, waar u kunt gaan winkelen in het KaDeWe - het grootste waren­huis van het vasteland van Europa - en in het Europahaus. Ook kunt u over de bekende winkelstraat wandelen: de Kürfur­stendamm. Of één van de vele musea bezoeken, die Berlijn rijk is.
Berliner Dom © Erwin Bruinsma.jpgOm de indrukken van de middag te vergeten kan men 's avonds naar de Fernsehturm gaan, waar men vanaf het op 200 meter hoge uit­zicht­punt een prachtig uitzicht heeft over het ooste­lijk deel van Berlijn. Veel gebouwen kan men herkennen, die men al eerder tijdens de stadsrondrit heeft gezien.

Dag 3: Berlijn - Potsdam - Berlijn

Na het ontbijtbuffet gaat u naar het nabijgelegen Potsdam. Hier bevinden zich Schloss Sanssouci, Neue Palais, Celi­lienhof en het Holländische Viertel. Vooral de tuinen van Sans­souci zijn het bekijken waard. Ook interessant is het inte­rieur van dit kasteel en van het Neue Palais. Een wandeling door de Hol­landse wijk mag niet ontbreken.
Na dit bezoek rijden we terug naar Berlijn om daar de rest van de dag vrij af te besteden.

Dag 4: Berlijn - Nederland

Na het ontbijt maakt u eerst nog een korte tour door Berlijn waarna u weer terug reist naar Nederland.

 

Bovenstaand programma is slechts een voorbeeld van wat wij kunnen bieden. In overleg met u maken wij altijd een programma, dat op uw wensen is afgestemd.