Luxemburg

Het land Luxemburg is een eigenlijk één groot natuurgebied en de gelijknamige hoofdstad is naast Brussel en Straatsburg een van de bestuurscentra van de Europese Gemeenschap. Door de vele zuidelijke hellingen vindt hier veel wijnbouw plaats. Het groothertogdom is één van de kleinste onafhankelijke staten van Europa. De groothertog van Luxemburg is nauw verwant met het Nederlandse vorstenhuis. Het is een welvarend land, met weinig tot geen werkelozen.

Voorbeeldprogramma 5-daagse Luxemburg

Dag 1: Opstappunt - Luxemburg-Stad

Vandaag vertrekt u vanuit Nederland om via een mooie tocht door de Arden­nen naar het hotel in Luxemburg te gaan. U wordtRuïne Luxemburg © Erwin Bruinsma.jpg er welkom geheten met een drankje en nadat u zich wat heeft opgefrist, staat het diner voor u klaar.

Dag 2: Luxemburg-Stad

Vandaag maakt u na het ontbijt een stadsrondrit door de stad Luxemburg langs vele middeleeuwse huizen, poorten en to­rens. Na deze rondrit brengt de touringcar u naar het lunchadres en krijgt u daarna de rest van de dag rustig de tijd om op uw gemak te gaan rondkijken in deze stad, te gaan winkelen of het stad­huis, de O.L.V. Ka­the­draal, het renaissancisti­sche paleis, het ge­schied­kundig museum, het museum voor Schone Kunsten en de Kazematten te bezoeken. Aan het eind van de middag brengt de chauffeur u terug naar het hotel waar u van het diner kunt genieten.

Die Porta Nigra in Trier © Dominik Ketz.jpgDag 3: Luxemburg-Stad - Trier - Saarburg - Luxemburg-Stad

U brengt vandaag een bezoek aan de stad Trier waarvan men beweert dat het al voor Rome bestond. Op de gevel van het "Rode Huis" aan de Markt is een inscriptie te zien met "ANTE ROMAN TREVERIS STETIT ANNIS MILLE TRECENTIS" - "Voor Rome stond Trier duizenddriehonderd jaar". Tegen het einde van de 3e eeuw verhief keizer Diocletianus Trier tot een Romeinse keizerlijke residentie en tot hoofdstad van het Westromeinse rijksdeel. Uit deze perioden stamt de Porta Nigra, de Keizersthermen en het Amphitheater. Daarnaast zijn de Dom, het Romische Palastaula en de Marktplaats een bezoek waard. De rondleiding wordt door een lokale gids gegeven.
Na de lunch gaat de reis verder naar Saarburg, gelegen aan de rivier de Saar. In dit stadje maakt u een wandeling door kleine smalle straatjes met ludieke oude huis­jes en een water­val midden in de stad. Na dit bezoek brengt de chauf­feur u naar het hotel voor het diner en de overnachting.

Dag 4: Luxemburg-Stad - Echternach - Vianden - Luxemburg-Stad

Na het ontbijt gaat u met de touringcar naar het Luxem­burgse Klein Zwitserland, een streek met veel natuurschoon. Hier stoppen we in Echternach voor een wandeling door deze stad.
Na de lunch gaat u via een mooie route naar Vianden, waar u een bezoek kunt brengen aan het voormalige kasteel van de Oranjes of u gaat met de kabelbaan naar de Belvedere alwaar een mooi uitzicht wacht.
U verlaat deze stad weer om naar het hotel terug te keren voor het diner. Nadat u hebt genoten van een gezellige af­scheidsavond met live-muziek overnacht u hier de laatste keer.

Dag 5: Luxemburg-Stad - Maastricht - opstappunt

U neemt, na het ontbijt, afscheid van het hotel en Luxemburg en reist richting huis via Maastricht, de stad van St. Ser­vaas, waar de lunch voor u klaar staat. Voordat u weer huiswaarts keert, maakt u eerst nog een stadswandeling onder leiding van een gids langs de vele be­ziens­waardigheden zoals het Vrijthof met de St. Servaasbasiliek, de Maasbruggen, de oude stadswallen en een aantal schil­derachtige straatjes.

 

Bovenstaand programma is slechts een voorbeeld van wat wij kunnen bieden. In overleg met u maken wij altijd een programma, dat op uw wensen is afgestemd.