Hamburg

Hamburg begon als een kleine nederzet­ting op de Saksische vlucht­burcht "Hammaburg". Hamburg heeft in de loop der tijden veel te lijden gehad van oorlogen en twisten. Net als Londen is Hamburg ook door een brand bijna geheel verwoest. Deze grote ramp verwoestte in 1842 veel oude gebouwen uit de glorie­tijd van deze Hanzestad. Zo'n honderd jaar later werd de stad getroffen door vele bombarde­men­ten en meer dan 50.000 mensen verloren het leven. Na de Tweede Wereldoorlog heeft men de stad weer opgebouwd. Nu is Hamburg het centrum van het bank- en verzekeringswezen en het culturele centrum van de wijde omge­ving. De grote industrieën treft men ten zuiden van de stad aan.Hamburg Town Hall Christmas market © mediaserver.hamburg.de.jpg

Voorbeeldprogramma 3-daagse Hamburg

Dag 1: Nederland - Hamburg

Met de touringcar reizen wij rechtstreeks naar het Bundesland Hamburg en bij aankomst is de mogelijkheid om een stadsrondrit door Hamburg te maken en een bezoek aan het Raadhuis. Tijdens deze rondrit rijden we langs o.a. de Alster, Mi­chaeliskerk, de Reeperbahn, Freihaven, Eppendorf, Alster­dorf, Winterhude en de historische huizen van Neustadt. De mogelijkheid is om aansluitend een rondvaart te maken door de grootste zeeha­ven van Duitsland. De avond kan worden doorgebracht op de Reeperbahn. Deze straat is zo'n 600 meter lang en een wereld van glitter met ca. 450 cafés en andere uitspannin­gen.  

Dag 2: Hamburg - excursie Lübeck en Mölln

Na het ontbijt zijn er diverse opties om de dag in te vullen; zo kan men het centrum van de stad gaan verkennen of gaan winkelen. Een andere mogelijkheid is om vandaag naar Lübeck te gaan, dat sedert lange tijd een belangrijke handelsstad is. Lübeck heeft grote invloed gehad op de ontwikkeling van de landen rond de Oost­zee, met name de kerk­bouw in deze lan­den, de baksteen­bouw en de met koper bedekte toren­spitsen. Vanuit Lübeck is het mogelijk om verder te reizen naar het stadje Mölln, waarvan men beweert dat Tijl Uilen­spiegel hier in 1350 is gestor­ven.
Hamburg favourite food is fish © mediaserver.hamburg.de.jpgNadat men terug is in Hamburg is de mogelijkheid om een museum te bezoeken, bijvoorbeeld het Beatle-Museum, of om de grootste modelspoorbaan van Europa te gaan bekijken. Ter afslui­ting van de Hamburg-reis kunnen wij theaterkaarten regelen voor bekende musicals die volop in Hamburg draaien.

Dag 3: Hamburg - Nederland

Op de laatste dag kan een bezoek gebracht worden aan de beroemde en veelzijdige vismarkt. Of direct Hamburg verlaten en op de terugweg naar Nederland de Hanzestad Bremen bezoeken. Bremen heeft een zeer oud historisch centrum met een standbeeld van de Bremermuzikanten bij het historische stadhuis.

 

Bovenstaand programma is slechts een voorbeeld van wat wij kunnen bieden. In overleg met u maken wij altijd een programma, dat op uw wensen is afgestemd.