Vlaamse steden

In Vlaanderen bevinden zich veel historische steden met oude stadskernen, monumentale gebouwen en een gezellige sfeer.
Brugge werd in de 9e eeuw belangrijk nadat hier een burcht werd gebouwd. In de 13e eeuw bloeide de stad sterk op als een handels­centrum en later als cultuurcentrum. Adel en rijke families bouwden hier monumentale panden en bepaalden toen al grotendeels het aanzicht van de huidige stad.
Gent heeft net als Brugge een middeleeuws centrum en is qua stijl met deze stad te vergelijken en is vooral bekend om zijn burcht Gravensteen.
Antwerpen heeft een prachtig historisch centrum en een haven, waar zeer veel activiteiten plaatsvinden.

VOORBEELDPROGRAMMA 2-DAAGSE Vlaanderen – overnachting in Brugge

Dag 1: Nederland - Bruggebootje aan de Rozenhoedkaai © Jan Darthet.jpg

Vandaag rijden we via Breda over de snelweg naar Brugge. Doordat er door het centrum van Brugge geen busexcursie mogelijk is, verkennen wij deze stad te voet. We maken kennis met een kasteel, stadsomwalling, godshuizen en kerken, grachten, markten, poorten, gerenoveerde wijken, abdijen, molens en sluizen. Aansluitend kunnen we een bezoek brengen aan een huisbrouwerij, tevens museum, en daar worden we rondgeleid en krijgen we een consumptie.
Na het inchecken in ons hotel in Brugge, gaan we aan het begin van de avond naar een typisch Brugs restaurant, waar we een Bourgondische avond meemaken. Hier wacht u een Bourgondisch festijn met aperitief, diner en dranken zoveel men wenst. De hele avond zorgen een nar en minstrelen voor vertier.

Dag 2: Brugge - Gent - Antwerpen - Nederland

Na het ontbijtbuffet gaan we Gent bekijken en aansluitend rijden we naar Antwerpen om daar een bezoek te brengen aan de gezellige Markt en zijn omgeving.
Na het bezoek rijden we terug naar Nederland voor het afscheidsdiner.

 

VOORBEELDPROGRAMMA 2-DAAGSE Vlaanderen – overnachting in Gent

Dag 1: Nederland - Brugge - GentGent Graslei © milo-profi_crop.jpg

Vandaag rijden we via Breda over de snelweg naar Brugge. Doordat er door het centrum van Brugge geen busexcursie mogelijk is, verkennen wij deze stad te voet. We maken kennis met een kasteel, stadsomwalling, godshuizen en kerken, grachten, markten, poorten, gerenoveerde wijken, abdijen, molens en sluizen. Voor degenen de liefhebbers kan er een boottocht over de leien.
Na dit bezoek aan deze stad die voor elk wat wils heeft, reizen we verder naar Gent voor het diner en de overnachting in het centrum van deze stad. Voor het vertier in de avond is Gent een uitstekende stad en ook weer niet te toeristisch.

Dag 2: Gent - Antwerpen - NederlandAntwerpen © VisitAntwerpen.jpg

Na het ontbijt brengen we, voordat we naar Antwerpen gaan, een bezoek aan het oude centrum van Gent met de burcht Gravensteen.
Aansluitend vertrekken we naar Antwerpen om een bezoek te brengen aan de gezellige vogeltjesmarkt, die alleen op zondagmorgen wordt gehouden.
In de middag kan men een boottocht op de Schelde maken, die u dan door de havens van Antwerpen voert.
Na het bezoek rijden we terug naar Nederland voor het afscheidsdiner.

 

VOORBEELDPROGRAMMA 3-DAAGSE Vlaanderen – overnachtingen in Gent

Dag 1: Nederland - Gent

Wij rijden via Breda over de snelweg naar Gent en aankomst bij het hotel om ca. 19.00 uur. In het centrum van Gent kunnen we Civiele griffie Brugge © Jan D'Hondt.jpg​​​​​​​nog lekker uitgaan in deze, voor Nederlanders, een toch wel onbekende stad, waar het echter prettig toeven is tegen reële prij­zen. Natuurlijk kan de burcht Gravensteen worden bezocht maar ook een wandeling worden gemaakt langs de talrijke mooie gebouwen in de binnenstad.

Dag 2: Gent - Brugge - Gent

Na het ontbijt gaan we naar Brugge. Doordat er door het centrum van Brugge geen busexcursie mogelijk is, verkennen wij deze stad te voet onder leiding van een gids. We maken kennis met een kasteel, stadsomwalling, godshuizen en kerken, grachten, markten, poorten, gerenoveerde wijken, abdijen, molens en sluizen.  Aansluitend brengen we een bezoek aan een huisbrouwerij, tevens museum, en daar worden we rondgeleid en krijgen we een consumptie.
De liefhebbers kunnen een boottocht over de Leien maken, een 3 uur durende fietstocht met moutainbikes onder leiding van een gids door Brugge of een tocht maken met een koets door de stad.
Aan het begin van de avond gaan we naar een typisch Brugs restaurant waar we een Bourgondische avond meemaken. Hier wacht u een Bourgondisch festijn met aperitief, diner en dranken, zoveel men wenst. De hele avond zorgen een nar en minstrelen voor vertier.
Na dit bezoek gaan we terug naar ons hotel in Gent.

Dag 3 Gent - Antwerpen - NederlandAntwerpen Museum aan de Stroom © VisitAntwerpen.jpg

Na het ontbijt gaan we naar Antwerpen en kunnen daar een bezoek brengen aan de gezellige vogeltjesmarkt, die alleen op zondagmorgen wordt gehouden.
In de middag kan men een boottocht op de Schelde maken, die u dan door de havens voert of de dierentuin van Antwerpen bezoeken.
Na het bezoek rijden we terug naar Nederland voor eventueel een afscheidsdiner.

 

Bovenstaande programma's zijn slechts voorbeelden van wat wij kunnen bieden. In overleg met u maken wij altijd een programma, dat op uw wensen is afgestemd.