Moezel en Saar

Wie Moezel zegt, denkt direct aan wijn. Maar dit gebied heeft uiteraard veel meer te bieden dan alleen drank. Zo zijn er nog resten van de Romeinen te bewonderen en lieflijke stad­jes uit de Middeleeuwen. De chauffeur zal u naar de vele inte­ressante zaken brengen en u in de gelegenheid stellen om dit te bewonderen.

Voorbeeldprogramma 5-daagse Moezel en Saar

Dag 1: Nederland - Trier

Vanaf uw opstapplaats gaan we richting het zuiden en rijden wij via een mooie route door de Eifel naar het lunchadres en daarna door naar het plaatsje Daun om een Mare (krater­meer) te bezoeken. Hierna rijden we door naar een wildpark, waar u zwijnen en herten nog vrij ziet rondlopen en in sommige gevallen zelfs kunt aanraken.
Daarna brengt de chauffeur u door naar het hotel in Trier waar U welkom wordt geheten met een drankje enDie Porta Nigra in Trier © Dominik Ketz.jpg nadat u zich wat heeft opgefrist, staat het diner voor u klaar.

Dag 2: Trier - Saarburg - Trier

Na het ontbijt gaan we naar de binnenstad van Trier, waarvan men beweert dat het voor Rome bestond. Op de gevel van het "Rode Huis" aan de Markt is een inscriptie te zien met "ANTE ROMAN TREVE­RIS STETIT ANNIS MILLE TRECENTIS" - "Voor Rome stond Trier duizenddriehonderd jaar". Tegen het einde van de 3e eeuw verhief keizer Diocletianus Trier tot een Romeinse keizerlijke residentie en tot hoofdstad van het Westromeinse rijksdeel. Uit deze perioden stamt de Porta Nigra, de Keizers­thermen en het Amphitheater. Daarnaast zijn de Dom, het Romische Palastaula en de Marktplaats een bezoek waard. De rondleiding wordt door een lokale gids uit Trier verzorgd.
Na de lunch rijden wij verder naar Saarburg, gelegen aan de rivier de Saar. In dit stadje kunt u een wandeling maken door kleine smalle straatjes met ludieke oude huisjes en een water­val midden in de stad. Na dit bezoek brengt de chauf­feur u naar het hotel.

DagBlick auf die Reichsburg Cochem und die Mosel © Dominik Ketz.jpg 3: Trier - Excursie Cochem en Bernkastel

Vandaag maken we een dagtocht langs de Moezel en bezoeken de plaatsen Cochem en Bernkastel. We rijden eerst via een mooie route naar Cochem. Dit plaatsje aan de Moezel staat bekend om zijn gezellige straatjes met histori­sche vakwerkhui­zen en een middeleeuwse burcht. Na een uitgebreide stop brengt de chauf­feur u, via een mooie route langs de Moezel, naar het verder stroomopwaarts gelegen Bernkastel. U kunt door dit zeer ludieke plaatsje met zijn vele bezienswaardigheden rondlopen en genieten van alles wat er te zien is. Na het diner kan een wijnkelder bezocht worden met een rondleiding en uiteraard is daar ook de mogelijkheid om de wijn te proeven.

Dag 4: Trier - Excursie omgevingBlick über die herbstlichen Weinhänge an der Ahr © Dominik Ketz.jpg

Vanmorgen kunt u met de chauffeur meegaan om een streekmuseum te bezoeken (klein openluchtmuseum) met als belangrijkste thema de wijnbouw.
Nadat u de lunch in het hotel heeft gebruikt, kunt u mee naar een privé vliegtuigmuseum, waar men van zeer oude vliegtuigen tot aan de supermoderne Concorde kan bewonderen. Dit museum is een bezoek zeker waard, maar als u de voorkeur geeft aan winkels in een gezellig plaatsje dan stapt u net voor dit museum uit.
Na het diner in het hotel is er een gezellige avond met live-muziek ter afsluiting van uw verblijf in dit gebied.

Dag 5: Trier - Spa - Nederland

U neemt na het ontbijt afscheid van het hotel en Trier. Wij brengen u via de Belgische Ardennen naar Spa voor een bezoek aan deze stad. Daarna wordt de reis vervolgt naar Nederland.

 

Bovenstaand programma is slechts een voorbeeld van wat wij kunnen bieden. In overleg met u maken wij altijd een programma, dat op uw wensen is afgestemd.