München

De hoofdstad van Beieren is München en zoals men daar wel zegt "Eine Weltstadt mit Herz". Na Berlijn en Hamburg is München de grootste stad van Duitsland. De grootste universiteit van de Bondsrepubliek is in deze stad gevestigd en door de vele hoge­scholen (kunst, muziek en techniek), theaters en de talrijke musea het belangrijkste kunst- en cultuurcentrum van het land.

In Beieren treft men vooral bergen, meren, wouden, burchten en musea aan. Vooral bekend is de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze. En als kastelen Hohenschwangau, Neuschwanstein en Linderhof.

Niet alles is oud in Beieren en München. Vooral de machtige auto- en elektronica-industrie en ook de Bavaria filmstudio's geven aan dat de moderne tijd ook hier leeft.

Voorbeeldprogramma 5-daagse München

Dag 1: Nederland - München

Wij rijden rechtstreeks naar München en komen dan langs Köln, Frankfurt en Nürnberg. Nadat we bij de accommodatie zijnMünchen Panorama and Müllersches Volksbad in the dusk © München Tourismus - Jörg Lutz.jpg aangeko­men maken we eerst een verken­nende wandeling door het centrum van de stad. Het stadscen­trum geeft een beeld van iedere episode en stijl in de architectuur. In het centrum leeft alles vooral 's avonds in de vele “biergarten”.

Dag 2: München

Vanmorgen maken we onder leiding van een gids een stadsrondrit door München en de gids laat ons onder andere de Alter Hof, Isator, Karlstor, Altes Rathaus, Neues Rathaus, Ludwigstrasse, Schloss Nymphenburg, Botanische Garten, Olympiapark, St Michael kirche, Domkirche Zu Unserer Lieben Frau zien. Na deze rondrit gaan we het monumentale Schloss Nymphenburg bezoeken. Het is een imposant paleizencomplex met prachtige tuinen. Vooral de kunstliefhebbers kunnen in München hun hart ophalen in de vele galerieën en kunstmusea. Vooral de Alten Pinakothek staat bekend om haar unieke schilderijencollectie.

Dag 3: München - Excursie Slot NeuschwansteinNeuschwanstein Castle © www.bayern.by - Volker Preusser.jpg

Vandaag verlaten we München om naar Slot Neuschwanstein te reizen. Na dit prachtige uit Schwangauer marmer opgetrokken slot, wat op een bijna 1.000 meter hoge rots boven de Bellatschlucht staat, bezocht te hebben, maken we een wandeling naar slot Ho­genschwangau. De wandeling duurt ca. 1 uur en brengt ons langs de Pöllatschlucht met de 26 meter hoge waterval naar het uitzicht­punt Jugend op 964 meter. We gaan verder over de Marienbrücke, die 90 meter boven de Schlucht uitkomt, naar Hohenschwangau.

Dag 4: München - excursie filmstudio's

Vanmorgen brengen we een bezoek aan de Bavaria filmstudio's. Hier worden films en televisieseries geproduceerd volgens de modernste technieken. We krijgen hier een rondleiding achter de schermen. Een bezoek om niet snel meer te vergeten.
Om een excursie te maken met als thema de Duitse auto-industrie, kunnen we de B.M.W.-fabrieken bezoeken. Een andere interessante excursie is naar de elektronicagigant Siemens.
Na deze interessante excursie brengen we nog een poosje door in de binnenstad om te gaan winkelen of een museum te bezoeken. We besluiten vanavond ons verblijf in München met een bezoek aan een theater.

Dag 5: München - Nederland

Na het ontbijt verlaten we München weer om ons op weg te begeven naar Nederland en na een ongeveer 10 uur durende reis komen we hier weer aan.

 

Bovenstaand programma is slechts een voorbeeld van wat wij kunnen bieden. In overleg met u maken wij altijd een programma, dat op uw wensen is afgestemd.