Stavanger-Bergen

Als men aan Noorwegen denkt, dan denkt ment vaak direct aan de fjorden en het ruige landschap. De oude havensteden Stavanger en Bergen liggen midden tussen de fjorden en zijn een bezoek zeker waard. Een reis naar deze steden is daarom volop genieten voor een ieder die van natuur en cultuur houdt.

VOORBEELDPROGRAMMA 5-DAAGSE Stavanger en Bergen

Dag 1: Nederland – HirtshalsThe Pulpit Rock  Lysefjorden © Per Eide – VisitNorway.com.jpg

De heenreis naar Noord-Denemarken is erg afwisselend, maar om bij de nachtboot naar Stavanger te komen is dit wel een hele zit. Na inscheping van de ferry van Fjordline gaan we eerst genieten van een heerlijk diner en daarna ontspannen.

Dag 2: Hirtshals – Stavanger

Na het ontbijt verlaat u de boot en gaat u de oude stad (Gamle Stavanger) bezoeken en dwaalt door de leuke smalle straatjes en de haven. Stavanger is opgebloeid door de olie-industrie. Na de lunch gaan we naar de Lysefjord waar de bekende Preikestolen is. Vanaf de parkeerplaats gaat men via een gemarkeerd wandelpad naar de klif. Hier heeft men een prachtig uitzicht over fjorden en bergen. Wat uitzicht betreft is het zeker de moeite waard om hier heen te gaan en te genieten wat men daar ziet.
Na dit bezoek gaan we terug naar Stavanger voor de overnachting.

Dag 3: Stavanger – Bergen

Vanmorgen verlaten we Stavanger en gaan via de Ryfast Tunnel en de Ryfylkevegen naar de veerboot naar Nesvik. Bryggen in Bergen © Foap - VisitNorway.jpgVanaf deze plaats gaan we via een schitterend mooie route naar Jondal om daar over te varen naar Tørvikbygd. Maar voordat we daar zijn, gaan we via een tunnel onder het bergmassief, waarop de Folgefonnagletscher zich bevindt, door. Het laatste stuk loopt bepaald niet recht naar Bergen, maar slingert zich door het berglandschap. Deze route is slechts 346 kilometer, maar met stops en de overtochten moet men rekening houden dat er pas rond dinertijd in Bergen wordt aangekomen.
De avond kan besteed worden om op onderzoek uit te gaan in de historische wijk Bryggen (UNESCO Werelderfgoed). Deze wijk aan het water bestaat uit kleurrijke houten huizen, die in de Hansetijd dienst deden als kantoren en pakhuizen. Tegenwoordig zijn er allerhande kunstwinkeltjes in gevestigd.

Dag 4: Bergen – Stavanger – Hirsthals

De ochtend kunt u nog in de binnenstad van Bergen doorbrengen en om eventueel te gaan shoppen of bijvoorbeeld een museum te bezoeken. Rond lunchtijd vertrekt u met de ferry van Fjordline via Stavanger naar Hirsthals.

Dag 5: Hirtshals – Nederland

Na het ontbijt aan boord brengen we u rechtstreeks terug naar Nederland. Onderweg kunt nagenieten van alle mooie herinneringen aan het fantastische land Noorwegen.

 

Bovenstaand programma is slechts een voorbeeld van wat wij kunnen bieden. In overleg met u maken wij altijd een programma, dat op uw wensen is afgestemd.