Zuid-Noorwegen

Noorwegen is zo'n groot land, dat het niet mogelijk is om alles in één reis te zien. Het voorbeeldprogramma hieronder is zeeRoute Noorwegen Oslo-Telemark-Bergen.jpgr geschikt om in een week tijd de hoogtepunten van Noorwegen te bekijken: Oslo, Bergen, Telemark en de Hardangerfjord. 

Voorbeeldprogramma 7-daagse Rondreis Zuid-Noorwegen

Dag 1: Nederland - Hirtshals

Vandaag reist u vanuit Nederland naar Noorwegen, waar op dag 2 de rondreis echt begint. Er zijn verschillende routes naar Noorwegen te bedenken: met korte overtochten van Scandlines via Denemarken en Zweden, of met een nachtboot van Stena Line van Denemarken direct naar Noorwegen of met de dagboot van Fjordlines of Color Line vanuit Hirtshals naar Noorwegen.

Stafkerk van Heddal © Erwin Bruinsma.jpgDag 2: Oslo - Kinsarvik

Vandaag begint de reis door Noorwegen vanuit Oslo aan de Noorse zuidkust. Vanuit hier reist u door het lieflijke Telemark. Een echte aanrader is om de staafkerk van Heddal te bezoeken. Van deze staafkerk wordt vermoed dat deze in de 12e eeuw is gebouwd en dit is een van de mooiste staafkerken van het land.
U overnacht vanavond in het plaatsje Kinsarvik, een plaatsje aan de Hardangerfjord.
 

Dag 3: Kinsarvik - Bergen - KinsarvikBergen bij avond © Erwin Bruinsma.jpg

Vandaag staat de mooiste stad van Noorwegen op het programma: Bergen. Na het ontbijt vertrekt u vanuit het hotel en reist u langs de Hardangerfjord naar deze mooie stad onderweg maakt u nog een kleine overtocht met een lokaal veerpontje.
In Bergen kunt u een stadswandeling maken, eventueel onder begeleiding van een gids of u gaat zelf op onderzoek uit in de historische wijk Bryggen (UNESCO Werelderfgoed). Deze wijk aan het water bestaat uit kleurrijke houten huizen die in de Hansetijd dienst deden als kantoren en pakhuizen. Tegenwoordig zijn er allerhande kunstwinkeltjes in gevestigd.
’s Avonds overnacht u weer in hetzelfde hotel in Kinsarvik.

Undredal © Erwin Bruinsma.jpgDag 4: Kinsarvik - Flåm - Kinsarvik

Vandaag maakt u een uitstapje naar de Sognfjord. Vanuit het hotel in Kinsarvik reist u eerst naar Voss, waarbij u onderweg enkele mooie watervallen zult zien, en vervolgens door naar Gudvangen. In Gudvangen kunt u een rondvaart over de Sognfjord maken naar Flåm. In Flåm aangekomen stapt u dan over op de beroemde trein van de Flåmsbana van Flåm naar Myrdal. Over een traject van slechts 20 km overbrugt deze spoorlijn een hoogteverschil van wel 866m en is daarmee een technisch hoogstandje. In Myrdal is het mogelijk om over te stappen op de gewone trein naar Voss. In Voss zal de touringcar u weer oppikken en terugbrengen naar uw hotel in Kinsarvik.

Dag 5:  Kinsarvik - Oslo

Na het ontbijt checkt u uit om naar Oslo te gaan. Onderweg naar Oslo passeert u de watervallen van Vöringfossen, de Hardangervidda en de staafkerken van Torpo en Gol. Dit alles is zeker een tussenstop waard. In de avond komt u aan in uw hotel in Oslo, de hoofdstad van Noorwegen waar u morgen nader kennis mee zal maken.

Dag 6: Oslo Vikingschip Oslo © Erwin Bruinsma.jpg

De Noorse hoofdstad Oslo geldt als een van de groenste hoofdsteden van Europa. Vandaag gaat u deze bijzondere stad ontdekken. Het stadhuis waar jaarlijks de Nobelprijs voor de Vrede wordt uitgereikt is een bezoekje waard. Ook het museumschiereiland Bygdøy met het Frammuseum en het Vikingschipshuis mag niet ontbreken. Voor de kunstliefhebber is een bezoek aan het Vigelandpark met ongeveer 650 sculpturen erg de moeite waard.
Afhankelijk van de route die u terug naar huis maakt, overnacht u nog eenmaal in Oslo of gaat u vanavond aan boord van de nachtboot naar Denemarken.

Dag 7: Hirtshals - Nederland

Vandaag reist u weer terug naar Nederland, waar u kunt terugkijken op een schitterende reis door een schitterend land.

 

Bovenstaand programma is slechts een voorbeeld van wat wij kunnen bieden. In overleg met u maken wij altijd een programma, dat op uw wensen is afgestemd.