Brussel

Wanneer men aan Brussel denkt, dan is het eerste wat opkomt Manneken Pis, het Atomium en de Grote Markt. Manneken-Pis © Cor van Rossum.pngMaar Brussel heeft veel meer dan dat, want er staan zeer veel monumentale gebouwen. Deze zijn vooral in het historische stadscentrum te vinden, voorbeelden zijn het Stadhuis, het Broodhuis, de Beurs, de Munt en het Koninklijk Paleis. Brussel bezit tal van musea, waarvan de meeste een uitgebreide collectie hebben. Een ludiek museum is wel het Belgisch stripmuseum, want België is rijk aan bekende striptekenaars zoals Hergé (Kuifje), Vandersteen (Suske en Wiske), Moris (Lucky Luke), Peyo (de Smurfen) en uiteraard vele andere tekenaars.
In Brussel is ook de Europese hoofdstad met de zetel van de EU. Er is een complete wijk ontstaan, die alleen maar op het Europees Parlement gericht is.

VOORBEELDPROGRAMMA 3-DAAGSE Brussel

Dag 1: Nederland - Mechelen - BrusselGrote Markt Brussel © Erwin Bruinsma.jpg

U gaat met de touringcar naar de grens en dan langs Antwerpen richting Brussel. Voordat we aankomen in Brussel, kunnen we eerst een kort bezoek brengen aan de binnenstad van Mechelen. Hier zijn zeer veel historische gebouwen te bewonderen en ook een aantal gezellige winkelstraten. Daarna reizen we verder naar Brussel en maken met de touringcar een korte tour langs diverse gebouwen en wijken. We komen langs het Atomium, de Europese Wijk en de Marollen. Nadat we zijn ingecheckt, kunnen we op eigen gelegenheid naar de binnenstad gaan, om daar de eerste indruk op te doen van de monumentale gebouwen. Natuurlijk wordt Manneken Pis niet overgeslagen, maar ook kan men lekker rondwandelen door de winkelstraten.
Het diner kan men naar eigen keuze rondom de Grote Markt gebruiken en voor ieders smaak is er wel een restaurant te vinden.

DAtomium zij © Erwin Bruinsma.jpgag 2: Brussel

Na het ontbijt ontmoet u de lokale gids en deze zal u zowel lopend als met de touringcar deze prachtige stad laten zien. U zult op plekjes komen, waar u zelf nooit op zou komen, maar ook geeft de gids uitleg over de bezienswaardigheden. Na deze indrukwekkende rondleiding, gaan we na de lunch naar het Atomium, een zeer bekend monument dat een ijzeratoom voorstelt, dat 150 miljard maal is vergroot. Het werd gebouwd ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling die hier plaats had in 1958. We gaan lopend door de bollen en bereiken die via trappen en roltrappen. Vanuit diverse bollen heeft men een prachtig uitzicht over het Heizelpark en Brussel. Na dit bezoek kan men op eigen gelegenheid gaan winkelen en in de avond naar het uitgaanscentrum van Brussel rond de Beurs en het Sint Goriksplein gaan.butte du lion © Waterloo1815.jpg

Natuurlijk kan er in plaats van een bezoek aan het Atomium een tour gemaakt worden naar Waterloo. Wereldwijd bekend van de Slag om Waterloo in 1815. Er kan eerst een bezoek worden gebracht aan het bezoekerscentrum, waar men in een filmprojectie op een 3D-scherm van 25 meter breed de slag kan zien. Verder bevinden zich in het museum diverse diorama’s met betrekking tot de slag en ook vele voorwerpen als kleding, wapens etc. Boven op een heuvel staat de Leeuw van Waterloo en vandaar heeft men een prachtig uitzicht over de plek waar de slag is geleverd. Maquettes geven aan waar alles zich heeft afgespeeld.

Dag 3: Brussel - Antwerpen - Nederland

Vanmorgen brengt u op de terugreis een bezoek aan Antwerpen met zijn Vogelen-markt. Hier komen veel standwerkers naar toe en ook handelaren in antiek en prullaria. Men treft er zeer weinig dieren aan maar ze zijn er wel. Natuurlijk kunt u ook rond en op de Grote Markt van de mooie historische gebouwen genieten voordat u weer richting huis gaat.

Natuurlijk zijn er tal van andere excursies te maken vanuit Brussel, zoals een bezoek aan een bierbrouwerij, de studentenstad Leuven, een stadsrondrit met als thema Art-Nouveau of voor de fijnproever een bezoek aan een chocoladefabriek (Pralines).

 

Bovenstaand programma is slechts een voorbeeld van wat wij kunnen bieden. In overleg met u maken wij altijd een programma, dat op uw wensen is afgestemd.